Vacature Locatiecoördinator gemeente Westerkwartier

Locatiecoördinator gemeente Westerkwartier in Leek

Functieomschrijving

Heb jij altijd al vóór en met mensen willen werken? Ben je op zoek naar een uitdagende functie in een divers en enthousiast team dat mensen ondersteunt? En ben je bereid om te leren en jezelf te ontwikkelen? Dan hebben wij een leuke tijdelijke baan voor jou! De gemeente Westerkwartier is voornemens per begin maart in Midwolde tot uiterlijk 1 juni tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op te vangen.

Voor het organiseren van de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding van bewoners op deze locatie zijn we per begin maart op zoek naar locatiecoördinatoren voor deze locatie in Midwolde (bij Leek en Tolbert) .

We zetten op de locatie in Midwolde een mix in van ervaren locatiecoördinatoren vanuit de Oekraïneopvang en nieuw te werven locatiecoördinatoren. Daarom zoeken we ook naar locatiecoördinatoren die tijdelijk in de Oekraïneopvang gaan werken ter vervanging van de ervaren collega’s die op de locatie Midwolde gaan werken.

Wat bieden wij jou
 • €3797 obv 36 uur. Schaal 8.7 cao Gemeenten
 • Start 1-3-2024 tot 1-6-2024, optie op verlenging
 • 7,55 % eindejaarsuitkering
 • 32-36 uur per week
 • Reiskosten €0,23 cent per kilometer
Wie ben jij

Jij hebt een sterke motivatie om mensen te willen ondersteunen bij het organiseren van een veilige tijdelijke woonomgeving.

Daarnaast:

 • Beschik je bij voorkeur over een relevant diploma op minimaal HBO niveau;
 • heb je leidinggevende ervaring;
 • ben je in staat gesprekken aan te gaan met mensen, ook als je ze nog niet zo goed kent;
 • sta je stevig in je schoenen in gespannen situaties;
 • heb je kennis van de taak en de situatie rond vluchtelingen.
Wat ga je doen

De locatiecoördinator is eindverantwoordelijk voor alles wat er op een locatie gebeurt. Kern van je werk is ervoor zorgen dat de opvang van vluchtelingen goed verloopt. Dat gaat onder meer over ontvangst en registratie, het inhuizen, de dagelijkse begeleiding van de bewoners, de verbinding met COA en de gezondheidszorg, de verbinding met de omwonenden en de inzet van de beveiliging en ketenpartners zoals Vluchtelingenwerk, etc.

Je werkt op de locatie in een team met de woonbegeleiders, internationale studenten, beveiliging en Vluchtelingenwerk. Met hen zorg je ervoor dat de opvang vlekkeloos verloopt.

Op de locatie zelf zorg je in samenwerking met de woonbegeleiders voor opvang en de begeleiding van de vluchtelingen gedurende het verblijf op de locatie. Evenals woonbegeleiders ben je een aanspreekpunt en luisterend oor voor bewoners. Je draagt bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat en je creëert in samenwerking met de collega’s van de locatie een centrum waarin bewoners een tijdelijk veilig onderkomen hebben.

Je motiveert bewoners om actief bij te dragen aan de leefbaarheid op en om de locatie (schoonhouden, deelnemen aan activiteiten, taallessen etc.). Tot slot ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de huisregels en in geval van incidenten ben je ook degene die bepaalt wat er moet gebeuren en ben je een schakel met ketenpartners op gebied van openbare orde en veiligheid.

Als locatiecoordinator:

 • Stuur je het team van woonbegeleiders, studenten en beveiligers aan;
 • voer je gesprekken met bewoners;
 • organiseer je activiteiten;
 • houd je contact met de omgeving van de locatie om signalen op te pikken, vragen te beantwoorden, zorgen weg te nemen en klachten op te lossen;
 • signaleer en de-escaleer je spanningsvolle- en conflictsituaties op de locatie
 • doe je uitgaven binnen de gestelde budgetten en leg je verantwoording af.
Waar ga je werken

We doen dit werk sinds begin 2022 in de Gemeentelijke Opvang voor Oekraïense Vluchtelingen met een divers en enthousiast team van ruim 30 collega’s. De locatie in Midwolde kent een andere tijdelijke doelgroep te weten een groep van 70 vluchtelingen uit Ter Apel. Zij zijn tot 1 juni bij ons. Door de diversiteit aan werkervaring en opleidingsachtergrond van de collega's zijn we een mix van kennis, competenties en talenten. We gaan in Midwolde werken in shifts, verdeeld over de week en het weekend. De shifts zijn van 08.30 – 16.00 en van 15.00 – 22.00. Per shift werk je met één of twee collega’s, aangevuld met een aantal collega's voor de praktische zaken. Je draait dag-, avond- en weekenddiensten.

Sollicitatie

Gaat jouw hart sneller kloppen van de vacature van locatiecoordinator? Solliciteer dan snel via de gele sollicitatiebutton met CV en motivatie! Reageren kan tot vrijdagochtend 16 februari.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. Sollicitatieprocedure

Je solliciteert via Tempo-Team, leuk! Om je sollicitatie af te ronden, maak je de eerste keer eenvoudig een account aan. Via je 'mijn Tempo-Team' account log je gemakkelijk in en solliciteer je de volgende keer nog eenvoudiger. Daarnaast vind je in je account de voortgang van je sollicitatie(s) en je persoonlijke gegevens. Dé manier dus om de best passende baan te vinden!Functie:opvangmedewerker diensten asielzoekerscentrum
Startdatum:16-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3797 – 3797
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Tempo-Team via accountoverheid@tempo-team.nl of 050-3130200. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zevenhuizenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zevenhuizenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zevenhuizen
 2. Locatiecoördinator gemeente Westerkwartier Tempo-Team 16-02-2024

Bekijk ook andere vacatures