Vacature | Plaatsvervangend Lid

| Plaatsvervangend Lid in Leek

Vacature | Plaatsvervangend lid klachtencommissie

Ben jij altijd bezig met het waarborgen van eerlijkheid en rechtvaardigheid? Word jij blij van het ondersteunen van huurders en het bijdragen aan een eerlijke en open klachtenprocedure? Het Huurdersplatform Westerkwartier en woningcorporatie Wold & Waard zoeken een 'PLAATSVERVANGEND LID KLACHTENCOMMISSIE op voordracht van de huurders'.

Wat ga je doen?

Als plaatsvervangend lid van de klachtencommissie ben je een schakel in het behandelen en beoordelen van klachten van huurders en woningzoekenden. Je ondersteunt bij het adviseren aan het bestuur van Wold & Waard en draagt bij aan het handhaven van een eerlijke klachtenprocedure. Je onderscheidt verschillende belangen en gaat effectief om met eventuele tegenstellingen tussen partijen. Als bemiddelaar zorg je voor een rechtvaardige behandeling van klachten, rekening houdend met diverse perspectieven. Je beschikt over een goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift.

Over Wold & Waard

Wold & Waard verhuurt circa 5700 sociale huurwoningen in het Westerkwartier, met een focus op mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag.


Over de klachtencommissie

Wij hebben een eigen, onafhankelijke klachtencommissie die klachten van huurders en woningzoekenden behandelt en beoordeelt. De commissie adviseert het bestuur en bestaat uit drie vaste leden (onafhankelijk voorzitter, huurderslid, corporatielid) en twee plaatsvervangende leden (huurders- en corporatielid).


Wat neem je mee

  • HBO- of universitair werk- en denkniveau
  • Kennis van volkshuisvesting en/of belangenbehartiging
  • Bekendheid met relevante wet- en regelgeving

Als lid van de klachtencommissie ben je een respectvolle gesprekspartner voor huurders. Integer handelen en onafhankelijkheid zijn cruciale elementen in het waarborgen van eerlijke klachtenafhandeling.Je beschikt over sterke empathische vaardigheden, kunt tactvol optreden in gevoelige situaties en communiceert helder met betrokken partijen.

Als voorwaarde voor benoeming geldt dat een commissielid in de voorafgaande 5 jaar aan de benoeming geen binding met de corporatie, het Huurdersplatform, het college van B & W van de gemeente Westerkwartier of een zakelijke relatie met de corporatie heeft gehad.

Beschikbaarheid en vergoeding

De Klachtencommissie overlegt tweemaal per jaar met Wold & Waard over relevante ontwikkelingen. Daarnaast komt de commissie bijeen bij ingediende klachten. In de afgelopen jaren bedraagt het aantal klachten 1 á 2 per jaar. Flexibele inzet is vereist, afhankelijk van het aantal en de urgentie van klachten, evenals de beschikbaarheid van de klager. Ook vragen we bereidheid om op locatie situaties te bekijken en in de buurt van de klager bijeen te komen.

De leden ontvangen een passende onkostenvergoeding. Denk hierbij aan een vaste jaarlijkse vergoeding en een vergoeding voor de extra inzet. De reiskosten worden vergoed.

Enthousiast?

Heb je vragen? Bel gerust met het secretariaat van Wold & Waard ( of Pien Klaassen). Telefoonnummer: . Stuur uiterlijk 26 januari je motivatie en CV naar .

Over ons

Organisatie Toezicht door RvC

Functie:plaatsvervangend lid
Startdatum:20-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Wold & Waard via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zevenhuizenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zevenhuizenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Zevenhuizen
  2. | Plaatsvervangend Lid Stichting Wold & Waard 20-12-2023

Bekijk ook andere vacatures