Vacature Medior/Senior Data Analist

Medior/Senior Data Analist in Zevenhuizen Gn

medior/senior data analist

Werken bij i-spark is werken aan uitdagende data-projecten voor kleine en grote organisaties. En ook grotendeels zelf invulling geven aan jouw werkdag en op jouw manier het verschil maken. We hebben een diepgaande kennis van all things data. En klanten waarderen ons, naast de kennis en kunde, om het eerlijke verhaal en de pragmatische aanpak. Om de volgende stap te zetten met ons snel groeiende klantenbestand, zijn we nu op zoek naar een ervaren Data Analist om ons team te versterken!

Over deze rol

Als Data Analist denk je mee over de aanpas van een project. Wat zijn de mogelijke routes, wat zijn de pro's en cons en wat adviseren we aan onze klant? Welke data producten passen bij de vragen van de klant en op welke manier vinden we voor hen zo snel mogelijk de 'sweet spot' van zo veel mogelijk inzichten voor zo laag mogelijke kosten waarbij - uiteraard - de kwaliteit essentieel is.

Zodra helder is wat er moet gebeuren, kan het zijn dat je het project overdraagt aan iemand anders voor de implementatie. Maar, we verwachten ook dat je het soms helemaal, van kop tot staart, zelf afmaakt. De informatie analyse, afstemming met de klant, vervolgens zelf SQL of Python scripts schrijven, zelf een dashboard of PowerPoint maken. En uiteraard de klant meenemen in dit proces. Testen en peer reviews doe je uiteraard samen met collega's.

Ook het maken van inschattingen is regelmatig nodig wanneer een (potentiële) klant een vraag heeft.
Het werk zelf is zeer divers. Implementatie van een dashboard, een KPI workshop leiden, het ontwerpen van een datamodel, een CLV-analyse, een training geven, een data audit, enz. Ook krijgen we steeds meer data analyse/science-opdrachten waarvoor we jouw ervaring als analist hard nodig hebben!

Vaak werk je aan meerdere projecten tegelijk, meestal met een of twee van je i-spark collega's. De omvang van de projecten loopt uiteen van een aantal uren een collega ondersteunen tot weken dedicated samenwerken aan een complexe data hub of platform. Kortom; jouw dagen zijn erg afwisselend en saai wordt het nooit!

Waar

Bij ons heb je een flexibele werkplek! Het grootste gedeelte van de tijd werken wij thuis. Regelmatig werken we met het team op kantoor in Zevenhuizen, Groningen. Daarnaast zijn we af en toe bij klanten te vinden om daar een dagje te werken. Dit kan in Groningen zijn, maar ook in Amsterdam of Den Haag. Wanneer we niet op dezelfde locatie werken verloopt onze communicatie via Slack, Teams of Zoom, Jira of Miro en af en toe een email.

Wanneer

Ook in de werktijden ben je erg flexibel; in overleg met je klant en je collega's is dit helemaal aan jezelf. De duur van de projecten verschilt van enkele uren, tot meerdere maanden en alles daar tussenin! Daarnaast vormen we voor sommige klanten ook een heel data team waarbij het niet om maanden gaat, maar om jaren.

Wat wij bieden

Als Data Analist heb je een afwisselende functie en ben je werkzaam bij een klein en groeiend bedrijf in Groningen! Wij bieden je het volgende:

 • Goed salaris op basis van ervaring;
 • Flexibiliteit om je eigen werkplek, -tijden en projecten in te delen;
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Team van gezellige collega's (vakidioten) met een start-up mentaliteit;
 • Een Macbook Pro met accessoires;
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in je functie;
 • Ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Wensen

Om onze klanten goed van dienst zijn zoeken we iemand die met enthousiasme, passie en visie met ons samen wil werken. We denken dat daarbij het volgende profiel past:

 • Relevante afgeronde hbo of wo opleiding (bijvoorbeeld marketing intelligence, econometrie, data science, computer science of artificial intelligence);
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in het bedrijfsleven;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met SQL;
 • Ervaring met tenminste 1 van de volgende tools/talen: Klipfolio, Tableau, Power BI, Qliksense, R, Python;
 • Ervaring met tenminste 1 van de volgende technieken: Cloud platform architectuur (bij voorkeur AWS of Google Cloud), Machine Learning, RESTful API's, data modellering (ERD's ontwerpen), web analytics (bijvoorbeeld diepte kennis van GTM en/of Snowplow);
 • Zelfstandig en verantwoordelijk in het oppakken en projecten en werkzaamheden;
 • Goed in klantcontact en communicatief vaardig;
 • Jij krijgt, net als wij, een kick wanneer je jouw klant kunt helpen door structuur te brengen in een brij van data! Op basis van een helder verhaal krijg jij op die manier praktische informatie boven water waarmee zij direct aan de slag kunnen.

Over i-spark

Wij zijn een snelgroeiend bureau dat gespecialiseerd is in data engineering, data analyse & science, web analytics en data visualisatie. Na de oprichting in 2019 bestaat ons team op dit moment uit bijna 10 data professionals; allen vakidioten met een grote passie voor wat we doen. De collega's zijn onderverdeeld in de teams Marketing Analytics, Business Analytics en Data Engineering & Architecture. Transparantie, een 'dat-gaan-we-regelen' mentaliteit en inleving in de klant zijn essentieel voor onze cultuur.

Opdrachtgevers prijzen ons om onze kennis, onze nuchterheid en openheid, onze vindingrijkheid en eerlijkheid, en natuurlijk onze pragmatische aanpak. We zijn dankbaar en trots op al onze klanten, zoals ID&T, KNWU, Sdu en Any-Lamp.

De meeste klanten zijn actief in e-commerce en hebben veel data beschikbaar maar kunnen hier tot nu toe geen integraal beeld van maken. Dit zie je vaak bij bedrijven die van startup naar scale-up fase gaan of bij commerciële afdelingen van bedrijven waarbij weliswaar een datawarehouse (DWH) is, maar waarbij dat DWH niet de commerciële inzichten biedt die nodig zijn. Wij helpen hen graag met de strategie en implementatie van oplossingen hiervoor!

Contact

Hebben we je interesse gewekt? Stuur je cv en contactgegevens naar zodat we je kunnen uitnodigen voor een kop koffie of een potje tafeltennis!

Heb je nog inhoudelijke vragen naar aanleiding van de vacature? Daarvoor kun je bellen met via .Functie:data analist
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met i-spark via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zevenhuizenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zevenhuizenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zevenhuizen
 2. Medior/Senior Data Analist i-spark 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures