Vacature Woonbegeleider gemeente Westerkwartier

Woonbegeleider gemeente Westerkwartier in Leek

Functieomschrijving

Heb jij altijd al vóór en met mensen willen werken? Ben je op zoek naar een uitdagende functie in een divers en enthousiast team dat mensen ondersteunt? En ben je bereid om te leren en jezelf te ontwikkelen? Dan hebben wij een leuke tijdelijke baan voor jou! De gemeente Westerkwartier is voornemens per begin maart in Midwolde tot uiterlijk 1 juni tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op te vangen.

Voor het organiseren van de dagelijkse gang van zaken en de begeleiding van bewoners op deze locatie zijn we per begin maart op zoek naar locatiecoördinatoren voor deze locatie in Midwolde (bij Leek en Tolbert) .

We zetten op de locatie in Midwolde een mix in van ervaren woonbegeleiders vanuit de Oekraïneopvang en nieuw te werven woonbegeleiders. Daarom zoeken we ook naar woonbegeleiders die tijdelijk in de Oekraïneopvang gaan werken ter vervanging van de ervaren collega’s die op de locatie Midwolde gaan werken.

Wat bieden wij jou
 • €3377 obv 36 uur. Schaal 7.7 cao Gemeenten
 • Start 1-3-2024 tot 1-6-2024, optie op verlenging
 • 7,55% eindejaarsuitkering
 • Reiskosten €0,23 cent per kilometer
 • 32-36 uur per week
Wie ben jij

Jij hebt een sterke motivatie om mensen te willen ondersteunen bij het organiseren van een veilige tijdelijke woonomgeving.

Verder:

 • Heb jij bij voorkeur een diploma op minimaal MBO 4 niveau;
 • ben jij in staat om gesprekken aan te gaan met mensen, ook als je ze nog niet zo goed kent;
 • sta je stevig in je schoenen in gespannen situaties;
 • heb je kennis van de taak en situaie rond vluchtelingen.
Wat ga je doen

De woonbegeleider is verantwoordelijk voor de opvang en de begeleiding van de bewoners. Als woonbegeleider ben je hun eerste aanspreekpunt en luisterend oor. Je draagt bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat en je creëert in samenwerking met de collega’s van de locatie een centrum waarin bewoners een tijdelijk veilig onderkomen hebben.

Je motiveert bewoners om actief bij te dragen aan de leefbaarheid op en om de locatie (schoonhouden, deelnemen aan activiteiten, taallessen etc.). Tot slot ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de huisregels.

Daarnaast:

 • Voer je individuele gesprekken met bewoners;
 • organiseer je activiteiten;
 • signaleer je naar je collega's relevant gedrag en/of ontwikkelingen van bewoners , bespreek je de oorzaken en gevolgen daarvan en bepaal je de nodige vervolgacties;
 • signaleer en de-escaleer je spanningsvolle- en conflictsituaties op de locatie;
 • ben je een aanspreekpunt voor vrijwilligers die willen meehelpen;
 • treed je in afstemming met collega’s en locatiecoördinator op bij overtreding van de huisregels;
 • verstrek je informatie en voorlichting aan bewoners en verwijs je (door) naar instanties.
Waar ga je werken

We doen dit werk sinds begin 2022 in de Gemeentelijke Opvang voor Oekraïense Vluchtelingen met een divers en enthousiast team van ruim 30 collega’s. De locatie in Midwolde kent een andere tijdelijke doelgroep, te weten een groep van 70 vluchtelingen uit Ter Apel. Zij zijn tot 1 juni bij ons. Door de diversiteit aan werkervaring en opleidingsachtergrond van de collega's zijn we een mix van kennis, competenties en talenten. We gaan in Midwolde werken in shifts, verdeeld over de week en het weekend. De shifts zijn van 08.30 – 16.00 en van 15.00 – 22.00. Per shift werk je met één of twee collega’s, aangevuld met een aantal collega's voor de praktische zaken. Je draait dag-, avond- en weekenddiensten.

Sollicitatie

Gaat jouw hart sneller kloppen van de vacature van woonbegeleider? Solliciteer dan snel via de gele sollicitatiebutton met CV en motivatie! Reageren kan tot vrijdagochtend 16 februari.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent. Sollicitatieprocedure

Je solliciteert via Tempo-Team, leuk! Om je sollicitatie af te ronden, maak je de eerste keer eenvoudig een account aan. Via je 'mijn Tempo-Team' account log je gemakkelijk in en solliciteer je de volgende keer nog eenvoudiger. Daarnaast vind je in je account de voortgang van je sollicitatie(s) en je persoonlijke gegevens. Dé manier dus om de best passende baan te vinden!Functie:ambulant woonbegeleider
Startdatum:14-02-2024
Ervaring:Starter
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3377 – 3377
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Tempo-Team via accountoverheid@tempo-team.nl of 050-3130200. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zevenhuizenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zevenhuizenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zevenhuizen
 2. Woonbegeleider gemeente Westerkwartier Tempo-Team 14-02-2024

Bekijk ook andere vacatures